Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πορεία φορτηγατζήδων στο κέντρο της Αθήνας

Διατεθειμένοι να διανυκτερεύσουν έξω από τη Βουλή έως αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου- όπως υποστηρίζουν- να αναγκάσουν την κυβέρνηση να το αποσύρει, δηλώνουν οι Μεταφορείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατάληξη στην πλατεία Συντάγματος.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να ανέβει προς τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, συναντώντας την αντίδραση δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον τους, ωστόσο μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, στην οδό Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια. Μετά τη 1 το μεσημέρι άρχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με τα αιτήματα τους κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του Δ. Ρέππα.





Στη Βουλή επέδωσαν ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται την Τετάρτη προς ψήφιση.

"Μολών λαβέ"

Στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε σε ψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι "χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας".

Πρόσθεσε, δε, πως "με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια". Κατέληξε με τη φράση "μολών λαβέ" και απευθυνόμενος στους συναδέρφους τους τούς κάλεσε να αντισταθούν "στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών".

"Οι άδειες είναι αγορασμένες με αίμα και ποτέ δεν επιτρέψαμε σε καμιά κυβέρνηση να μας τις πάρει", δήλωσε ο 90χρονος Γιάννης Αναστασόπουλος.

Ιδιοκτήτες φορτηγών κατήγγειλαν, επίσης, ότι συνάδελφοί τους "εμποδίστηκαν στα διόδια εισόδου της Αθήνας να φτάσουν στο κέντρο από την αστυνομία, η οποία προφασιζόμενη ελέγχους καθήλωσε τα φορτηγά στα διόδια".

Σε ετοιμότητα βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών
, οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.



Επιμένει ο Δ. Ρέππας

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα θέματα έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Δ. Ρέππας, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην περίοδο προσαρμογής, γιατί κάτι τέτοιο θα διαιώνιζε για ακόμη δύο χρόνια την ίδια κατάσταση. Μάλιστα επανέλαβε ότι έδωσε μάχη με το μηχανισμό στήριξης για να αποσπάσει αυτή την τριετή περίοδο προσαρμογής, καθώς η τρόικα ζητούσε επίμονα να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του νόμου.

* Πηγή Video: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: