Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τραυματίας, αλλά... χάλκινος ο Κοσμίδης


Πήγαινε για εξάδα και βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου! Ο Λευτέρης Κοσμίδης αψηφώντας τους έντονους πόντους στη μέση που είχε πριν τον αγώνα, αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Στουτγκάρδης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους. Τρία χρόνια πριν μάλιστα, είχε βρεθεί στην ίδια θέση, όπου πανηγύρισε για πρώτη φορά μετάλλιο σε επίπεδο παγκόσμιας διοργάνωσης.





Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής, απέδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν βρίσκεται τυχαία στους κορυφαίους έλληνες αθλητές, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν τραυματίας. Ο 19χρονος αθλητής του Γιώργου Αγγέλου εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με 14,850 βαθμούς, με το πρόγραμμά του να έχει αρχική αξία 6,5, ενώ μετά την επιτυχία αυτή κατέκτησε πανηγυρικά και την πρωτιά στην κατάταξη.

Οπως όλα δείχνουν, ο Κοσμίδης δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γλασκώβη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και θα γίνει η απονομή των επάθλων.

Η κατάταξη του τελικού:
1.Σατίλοφ (Ισραήλ) 15,125β. (αρχική αξία 6,5)
2.Πέρβις (Μ.Βρετανία) 15,025 (6.4)
3.Κοσμίδης (Ελλάδα) 14,850 (6,5)
-.Γκονζάλες (Χιλή) 14,850 (6,4)
5.Ντα Σίλβα (Γαλλία) 14,800 (6,3)
6.Ταράνου (Γερμανία) 14,525 (6,0)
7.Βέκι (Φινλανδία) 14,325 (6,2)
8.Καπέλι (Ελβετία) 13,475 (5,9)

"Ηθελα το νούμερο 1 και το πέτυχα"
"Η μέση μου ήταν κάπως χειρότερα, επειδή την είχα πιέσει στον προκριματικό. Μπόρεσα όμως να βγάλω το πρόγραμμά μου και να πετύχω τον στόχο για τον οποίο ήρθα εδώ. Ηθελα να γίνω νούμερο 1 στον κόσμο και το κατάφερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα το ότι έκανα το 6 στα 6, δείχνοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα. Πήρα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό, αλλά και σε καθένα από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα στα οποία συμμετείχα φέτος", δήλωσε μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Κοσμίδης.

"Με κλειστά μάτια..."
Και συμπλήρωσε: "Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και σε όλους τους έλληνες, όπως κι εκείνο που είχα κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να κάνω ακόμα πιο ξεχωριστή αναφορά στο γιατρό της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος με βοήθησε πολύ σ’ αυτό τον αγώνα. Μου έλεγε τι μπορώ να κάνω και τι όχι, τον εμπιστεύθηκα με κλειστά μάτια και αποδείχθηκε ότι έπραξα το σωστό".



Δεν υπάρχουν σχόλια: