Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκία Ελεύθερος ένας από τους κατηγορουμένος για το σχέδιο δολοφονίας κατά Βαρθολομαίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο έναν κατηγορούμενο για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», ο Ισμέτ Ρετσμπέρ, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι σχεδίαζε την δολοφονία εβραίων ραβίνων, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα.

Ο Ρετσμπέρ, ξυλουργός στο επάγγελμα, αντιμετωπίζει 15ετή ποινή κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Το «Ανατολή» αναφέρει ότι ο Ρετσμπέρ συνελήφθη κατόπιν ανώνυμης επιστολής που στάλθηκε στις αρχές πληροφορώντας τις ότι ένας από τους κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα» τον είχε επιλέξει για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες.

Στις 16 Δεκεμβρίου άρχισε η δίκη για την «Βαριοπούλα» με 156 στρατηγούς στο εδώλιο κατηγορούμενους ότι το 2003 συνωμοτούσαν για να τοποθετήσουν βόμβες σε ιστορικά τεμένη και να προκαλέσουν ένταση με την Ελλάδα _ δολοφονώντας, μεταξύ άλλων, τον οικουμενικό πατριάρχη _ με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την ισλαμική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να επέμβει ο στρατός και να ανατρέψει την νόμιμα εκλεγμένη πλειοψηφία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: