Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου στην Καβάλα, τα εγκαίνια του προγράμματος γεωτρήσεων και βελτιστοποίησης της παραγωγής στις περιοχές εκμετάλλευσης του Πρίνου, στο πλαίσιο του σχεδίου «Prinos 5000». Τα εγκαίνια τέλεσε...
ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών και πολιτειακών φορέων. Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε ξενάγηση στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Καβάλα Oil, παρουσίαση του προγράμματος “Prinos 5000”και των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Αίγυπτο, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν τα μελλοντικά πλάνα σε ότι αφορά στην πρώτη υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη χώρα μας και στην τριτογενή παραγωγή μέσω δέσμευσης CO2. Επιπλέον, των εργασιών ενημερωτικού χαρακτήρα, ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο γεωτρύπανο GSP Saturn όπου και τελέστηκαν τα εγκαίνια.
Στο πλαίσιο του σχεδίου “Prinos 5000” προβλέπεται η πραγματοποίηση γεώτρησης «PA35» από την υφιστάμενη «Πλατφόρμα Α», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως 35 ημέρες, ενώ στη συνέχεια, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον με στόχο τη αύξηση της συνολικής παραγωγής της Εταιρείας. Με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων, η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Γιάννης Μανιάτης, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε σχετικά: «Αυτό είναι το τρίτο γεωτρύπανο που βλέπουμε στην Καβάλα σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη του επενδυτικού πλάνου της Ενεργειακής Αιγαίου. Αυτή η συνέχεια και ο μακρόχρονος χαρακτήρας της επένδυσης συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιείται ο εθνικός, ορυκτός μας πλούτος.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι το παράδειγμα της συνεργασίας, της εργασιακής ειρήνης, της συμπόρευσης με την τοπική κοινωνία, της δυναμικής ανάπτυξης και της πραγματοποίησης επενδύσεων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον - χρίζει κάθε υποστήριξης γιατί δημιουργεί αποτέλεσμα και αξία για όλους.»
Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με το γεωτρύπανο GSP Saturn ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων με στόχο την αύξηση της παραγωγής από τον Πρίνο. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις παρά τις αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές συνθήκες και είναι αναγκαίο, οι επενδύσεις αυτές να πιάσουν τόπο ώστε να διασφαλιστούν οι 300 θέσεις εργασίας στην Καβάλα. Από σήμερα, το σχέδιο βελτιστοποίησης της παραγωγής Prinos 5000 έχει αποκτήσει πλέον ροή και έτσι εμείς μπορούμε να εστιάσουμε πλέον τις δυνάμεις μας στο έργο της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου και της περαιτέρω έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα και διεθνώς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: