Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Εισήγηση για παραγραφή για Δούκα, Κοντό και Μπασιάκο

Για το αδίκημα της απιστίας στο Βατοπέδι


http://img.protothema.gr/9368EF0B196195BB82E3372D24E117B2.jpg
Την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας για τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο και Πέτρο Δούκα, φέρεται να εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας κ. Μ. Ανδριωτέλλης.

Αν η εισήγησή του γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, τότε το αδίκημα της απιστίας παραγράφεται οριστικά για τους τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί με βούλευμά του, το οποίο είναι αμετάκλητο. Επίσης, τα μέλη του θα κρίνουν αν η δικαστική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Το πιθανότερο είναι η υπόθεση να επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια κα. Ειρήνη Καλού, προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Σχόλιο της ΝΔ

«Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ την πρόταση του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σχετικά με τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο Δικαστικό Συμβούλιο, κύκλοι της ΝΔ παρατηρούν πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ’ τον οποίο διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: