Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΒΑ "ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε αγώνα δρόµου έχουν αποδυθεί στη Ρηγίλλης για να µεταφερθεί εντός της προσεχούς εβδοµάδας και το γραφείο του Αντώνη Σαµαρά στο νέο κτίριο επίτης Λεωφόρου Συγγρού, ώστε να µπει σε εφαρµογή και το...
νέο σχέδιοαντιπολιτευτικής επίθεσης του κόµµατος. Με νέα γραφεία, νέο σήµα και ανανεωµένη ιστοσελίδα, η Ν.∆. ετοιµάζεται για «σκληρό ροκ», όπωςαναφέρουν επιτελικά κοµµατικά στελέχη, που θα επεκταθεί από το πεδίοτης οικονοµίας στα εθνικά θέµατα, ενώ εντολή για ενεργοποίηση έχουν λάβει και οι γαλάζιοι σκανδαλοκυνηγοί...

Η χωροταξία στα 7.000 τετραγωνικά µέτρα των νέωνγραφείων της Ν.∆.

αποκαλύπτει σε έναν βαθµό και τη διανοµή ρόλων στο νέο οργανόγραµµα του κόµµατος. Η πολιτική οµάδα κρούσης που θα πλαισιώσει τον κ. Σαµαρά θα στεγαστεί στον τρίτο όροφοµαζί µε το προεδρικό γραφείο, ενώ στον δεύτερο όροφο έχουν ήδη µετακοµίσει οι κοµµατικές γραµµατείες (Οργανωτικό, Συνδικαλιστικό κ.ά.)που θα µεταφέρουν τις κεντρικές αποφάσεις στον κοµµατικό ιστό. Στον τρίτο όροφο θα συστεγαστούν όλα τα στελέχη που θα συγκροτούν και την οµάδα του λεγόµενου «πρωινού καφέ», η οποία θα προετοιµάζει το καθηµερινό πρόγραµµα δράσης του κ. Σαµαρά. Κοµµατικοί παράγοντες κάνουν λόγο για νέο στρατηγείο, στο οποίο ενσωµατώνονται παλαιά και νέα στελέχη, εξ απορρήτων συνεργάτες του κ. Σαµαρά και στελέχη που σηµατοδοτούν την κοµµατική συνέχεια, αφού είχαν ρόλο και στην περίοδοδιακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή.

ο στοχοσ του προέδρου της Ν.∆.

να µην αναδειχθεί ένα νέο επιτελείο µέσα από τους τοµεάρχες του κόµµατος, αλλά η οµάδα των τοµεαρχών να εµφανίζεται ισοϋψής, τουλάχιστον στο οργανόγραµµα, αποτυπώνεται και στο σχεδιάγραµµα των νέωνγραφείων.

Στο κτίριο της Συγγρού δεν θα υπάρχει µόνιµη στέγη για κανέναν τοµεάρχη. Στον τρίτο όροφο θα λειτουργεί χώρος τοµεαρχών, µε οκτώ γραφεία, τα οποία ωστόσο θα χρησιµοποιούνται από όλους τους τοµεάρχες και τους αναπληρωτές τους, ανάλογα µετην ηµερήσια ατζέντα του κόµµατος και τις συσκέψεις που θα προγραµµατίζονται υπό τον κ. Σαµαρά. Από τον κανόνα αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να εξαιρεθούν µόνον οι αναπληρωτές τοµεάρχες Οικονοµίας Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, καθώς τη γενική εποπτεία του τοµέα διατήρησε και µετά τον πρόσφατο ανασχηµατισµό ο πρόεδρος του κόµµατος.

στο επιτελειο του τρίτου ορόφου έχουν θέση οι αντιπρόεδροι του κόµµατος ∆ηµήτρης Αβραµόπουλος και Σταύρος ∆ήµας, ο γραµµατέας του κόµµατος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραµµατέας Πολιτικού Σχεδιασµού Μάξιµος Χαρακόπουλος και Προγράµµατος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Κώστας Τασούλας, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κώστας Μαρκόπουλος, Νίκος ∆ένδιας και Μανώλης Κεφαλογιάννης, η νέα επικοινωνιακή οµάδα - ο εκπρόσωπος Γιάννης Μιχελάκης, οι αναπληρωτές Ακης Γεροντόπουλος και Βασιλική Τζότζολα και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης - ο διευθυντής του γραφείου προέδρου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η βασική οµάδα συµβούλων του προέδρου (Χρύσανθος Λαζαρίδης, ∆ηµήτρης Σταµάτης, ο οποίος ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή γραµµατέα Προγράµµατος, Γιάννης Μουµούρας κ.ά.).

Το σχέδιο επανεκκίνησης της Ν.∆. θα συνδυαστεί, σύµφωνα µε κοµµατικές πηγές και ένα σχέδιο πολιτικής αντεπίθεσης σε όλα τα πεδία. Υπό τον φόβο εκλογικού αιφνιδιασµού, το γαλάζιο επιτελείο επενδύει πλέον στην πολιτική όξυνση µε πρωταρχικό στόχο τη µέγιστη συσπείρωση της κοµµατικής βάσης. Η στάση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στο θέµα της Siemens είναι ενδεικτική της προσπάθειας να διαµορφωθεί ένα κλίµα σύγκρουσης στο πολιτικό σκηνικό, ενώ η Ν.∆. εµφανίζεται έτοιµη να αντεπιτεθεί και µε καταγγελίες για νέα πράσινα σκάνδαλα, όπως λένε οι ίδιες πηγές. Προς την κατεύθυνση αυτή φέρεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο µέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του κόµµατος και νυν γραµµατέας Τεκµηρίωσης Μενέλαος ∆ασκαλάκης. Μια πρόγευση για τη νέα σκληρή γραµµή του κόµµατος αποτελεί και η επίθεση στην κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει ο κ. Σαµαράς για τα εθνικά θέµατα, η οποία θα κλιµακωθεί τη ∆ευτέρα στη µονοµαχία µε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.∆. θα είναι ιδιαίτερα επικριτικός για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούµ, µε υπαινιγµούς για κινήσεις «µυστικής διπλωµατίας», ενώ θα επιδιώξει να πιέσει την κυβέρνηση για τη χάραξη χωρίς νέες καθυστερήσεις της Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ) στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, απορρίπτοντας κατηγορηµατικά και κάθε σενάριο περί συνεκµετάλλευσης στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: