Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κυβερνητικός συναγερµός για τα «προσκλητήρια ανυπακοής»

Απεργιακό µπλακάουτ σήµερα από την 24ωρη ΓΣΕΕ και Α∆Ε∆Υ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η κυβέρνηση για τη σηµερινή πορεία της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε∆Υ που θα καταλήξει στο Σύνταγµα. Η κυβέρνηση επισήµως κρατάει χαµηλούς τόνους για τη σηµερινή πανελλαδική απεργία αλλά δεν κρύβει την ανησυχία της για τον αντίκτυπο που θα έχουν προσκλητήρια ανυπακοής, όπως αυτό που απευθύνει το Μέτωπο Αλληλεγγύης του Αλέκου Αλαβάνου προς τους διαδηλωτές να «στρατοπεδεύσουν» ουσιαστικά στο Σύνταγµα σε ένδειξη διαµαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν χθες πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβληµα µε την απεργία της ΓΣΕΕ, της Α∆Ε∆Υ και την πορεία του ΠΑΜΕ και τόνιζαν πως «έχουµε εµπιστοσύνη στα συνδικάτα ότι θα διαφυλάξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας».

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Οι ίδιοι παράγοντες έλεγαν πως ήδη από χθες έγινε προσπάθεια από κάποιους να δυναµιτίσουν το κλίµα µε αφορµή την κήρυξη της σηµερινής απεργίας και εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα κυριαρχήσει ψυχραιµία και δεν θα εισακουστούν οι ακραίες φωνές.

«Η κυβέρνηση δεν φοβάται. ∆ικαίωµα στην ειρηνική διαµαρτυρία έχουν όλοι και δεν πρέπει µε προβοκάτσιες να υπονοµεύσει κανείς τις πορείες» έλεγαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, καλώντας τους ίδιους τους διαδηλωτές «να περιφρουρήσουν τη δηµοκρατία και τις συγκεντρώσεις τους». Ωστόσο, σηµείωναν µε νόηµα ότι σε καµία περίπτωση – αν κάποιοι το επιχειρήσουν – δεν µπορεί να γίνει κατάλυση του κράτους.

Στο µεταξύ, έκκληση προς όλους για ψυχραιµία προκειµένου, όπως είπε, να διεξαχθούν ειρηνικά οι σηµερινές συγκεντρώσεις και πορείες απηύθυνε από το βήµα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ο υπουργός εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη των σηµερινών εκδηλώσεων.

Να σηµειωθεί ότι το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου µε χθεσινή ανακοίνωσή του καλεί τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν και να παραµείνουν στο Σύνταγµα, µετατρέποντας την κεντρική πλατεία της Αθήνας σε... Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

ΑΠΟ∆ΟΚΙΜΑΣΙΑ. Η κυβέρνηση απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το κάλεσµα Αλαβάνου, ωστόσο η πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Συνασπισµού αποδοκιµάστηκε από τα ίδια τα στελέχη της Κουµουνδούρου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγµατοποίησε χθες η τετραµελής Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι δεν συµφωνεί µε το κάλεσµα Αλαβάνου, ενώ ακόµη και µέλη τουΜετώπου εµφανίζονταν να µην έχουν ενηµερωθεί για την πρόσκληση παραµονής των διαδηλωτώνστο Σύνταγµα έως ότου... πέσειη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ουσιαστικά ο κ. Αλαβάνος καλεί σε λαϊκή εξέγερση, λέγοντας ότι οι εξελίξεις στις χώρες του Νότου της Μεσογείου δείχνουν τον δρόµο για τις χώρες του Βορρά της.


Παραίτηση Κουλουµπαρίτση

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζοµένων του Οργανισµού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) υπέβαλε χθες ο Νίκος Κουλουµπαρίτσης.

Οπως ο ίδιος ανακοίνωσε οδηγήθηκε σε παραίτηση µετά την «πραξικοπηµατική» καθαίρεσή του από το αξίωµα του γραµµατέα της ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΑ।
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: