Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σκέφτεται δημοψήφισμα αντί για εκλογές


Σε κρίσιμο στραυροδρομι βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία θα κληθεί μετα τη σύνοδο κορυφής τις 25 ης Μαρτίου να λάβει οριστικές αποφάσεις για το εσωτερικο και το εξωτερικό της περιβάλλον. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στη συνδο του εθνικού συμβουλίου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όχι ομως με κατηγορηματικό τροπο αφήνοντας έτσι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Καλα πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο newpost ότι το ζητούμενο για τον πρωθυπουργο είναι να μην βρεθει στην γωνία απο τη Γερμανία και τους δορυφόρους της, τα κράτη της ευρωζώνης που αντιδρούν στην συνολικη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και επιδεινώνουν με την επιλογή τους τις αγορές οι οποιες με τη σειρα τους, θα σφίξουν περισσότερο τη θηλιά γύρω απο το λαιμό της Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού είναι να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να κρίνει από την συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη τις πραγματικές τους διαθέσεις. Έτσι δεν αποκλείεται στους σχειδασμούς του πρωθυπουργού να τεθεί αίφνης το θέμα των πρόωρων εκλογών. Στις συζητήσεις που γίνονται απο συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ξαφνικά έπεσε και η ιδέα του δημοψηφίσματος αν οι συνθηκες το επιτρέπουν.

Σε αυτή την περίπτωση αναζητείται το δίλλημμα που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που αποφασσιστεί μια τέτοια κίνηση υψηλού ρίσκου, οπως λέγεται με σκοπό να εκτιμήσει τα συναισθήματα του λαού και να βγει απο τη γωνία που σήμερα βρίσκεται λογω της αδιέξοδης πολιτικής που ακολούθησε και ταυτοχρόνως τις συνεχιζόμενες απαιτήσεις της τροικας। Σε κάθε περίπτωση πάντως το καυτό εικοσαημερο που έχει μπροστα του ο πρωθυπουργος θα κρίνει εν πολλοίς και το μέγεθος της μελλοντικής του πορείας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: