Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Σμπώκος "δείχνει" Παπαντωνίου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


Την περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν πλέον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, "δείχνει" για τα υποβρύχια και τις μίζες, ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών και πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας την περίοδο κατά την οποία υπουργός Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Σμπώκος είπε ότι, αφού έφυγε από το υπουργείο- έχοντας ήδη υπογράψει ο ίδιος την ανάθεση των συμβάσεων για τα υποβρύχια- έγιναν 11 τροποποιήσεις.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Δεν έχω καμία εμπλοκή, το θέμα αφορά τους Γερμανούς και τη Δικαιοσύνη να αναδείξει υπευθύνους", προσθέτοντας πως "ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ να συγκρατηθεί όσο μεγαλύτερο κομμάτι των εξοπλισμών στην Ελλάδα, και για αυτό έγινε ανάθεση του έργου στη γερμανική εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε τα κρατικά τότε ναυπηγεία Σκαραμαγκά".

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα ανακοίνωσε τη πρόθεση του Δημοσίου να παραστεί ως πολιτικός ενάγων για την υπόθεση των υποβρυχίων, τονίζοντας πως "έχουν προκύψει στοιχεία, ιδίως από γερμανικές πηγές, υπάρχει ανοιχτή έρευνα στη γερμανική Δικαιοσύνη, στην ελληνική Δικαιοσύνη, το πόρισμα του ΣΔΟΕ και όλα αυτά έχουν συγκροτήσει μια δικογραφία, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε με όσο γίνεται μεγαλύτερη προσοχή"।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: