Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ευαίσθητα έγγραφα για την G20 υπεκλάπησαν από τη γαλλική κυβέρνηση

Πάλι χάκερ από Κίνα

Δέκα χιλιάδες υπολογιστές του υπουργείου αποσυνδέθηκαν από το Διαδίκτυο για λόγους ασφάλειας
Δέκα χιλιάδες υπολογιστές του υπουργείου αποσυνδέθηκαν από το Διαδίκτυο για λόγους ασφάλειας (Φωτογραφία: Associated Press )
Παρίσι, Γαλλία
«Επαγγελματίες χάκερ», που χρησιμοποιούσαν κινεζικές διαδικτυακές διευθύνσεις, κατάφεραν να υποκλέψουν ευαίσθητα έγγραφα για την G20 εισβάλλοντας σε υπολογιστές του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, παραδέχτηκε το Παρίσι.

Η Γαλλία ασκεί την προεδρία της Ομάδας των 20 για το τρέχον έτος και έχει θέσει ως στόχο την αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού και εμπορικού συστήματος, με στόχο την αποτροπή νέων οικονομικών κρίσεων.

Προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη των αναδυόμενων οικονομιών της G20, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει εντάξει στην ατζέντα του την παροχή οικονομικής βοήθειας και την φορολόγηση των οικονομικών συναλλαγών.

Η «θεαματική» ηλεκτρονική εισβολή καταγράφηκε το Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρόν.

«Έχουμε κάποια στοιχεία» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, είπε ο Μπαρόν στο ραδιοσταθμό Europe 1.

Ο γενικός γραμματέας των υπουργείων Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Ντομινίκ Λαμιό, δήλωσε ότι οι χάκερ κατάφεραν να εισβάλουν σε 100 από τους 170.000 υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμα 10.000 υπολογιστές αποσυνδέθηκαν από το Διαδίκτυο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για λόγους ασφάλειας.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων, Πατρίκ Παγιού, παραδέχτηκε στο περιοδικό Paris-Math ότι οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο «έγγραφα που αφορούν τη γαλλική προεδρία της G20 και διεθνείς οικονομικές υποθέσεις».

»Οι δράστες ήταν αποφασισμένοι και οργανωμένοι επαγγελματίες. Είναι η πρώτη επίθεση αυτού του μεγέθους εναντίον της γαλλικής Πολιτείας» είπε.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνηση δήλωσε στο περιοδικό ότι οι χάκερ πέτυχαν το στόχο τους και δρομολόγησαν τα κλεμμένα έγγραφα σε διαδικτυακές διευθύνσεις που βρίσκονται στο έδαφος της Κίνας.

Παλαιότερες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ουάσινγκτον, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Βερολίνου και άλλων Δυτικών κυβερνήσεων είχαν αποδοθεί στο Πεκίνο.

Newsroom ΔΟΛ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: