Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο “Τσάρος” στις ΗΠΑ για οδηγίες πριν ανακοινώσει τα μέτρα


Ο “Τσάρος” στις ΗΠΑ για οδηγίες πριν ανακοινώσει τα μέτρα eurokinissi

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με σκοπό να μετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 16 και 17 Απριλίου.

Στη Σύνοδο ως είθισται θα παραβρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών και οι σημαντικότεροι τραπεζίτες από 180 χώρες. Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει “κλείσει” δύο πολύ σημαντικά ραντεβού τόσο από πολιτικής όσο και από επικοινωνιακής πλευράς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιντερ στην έδρα του Ταμείου και την Κυριακή το πρωί με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος – Καν.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη τύπου στις 4 μ.μ. του ερχόμενου Σαββάτου στην έδρα του Ταμείου – κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αμερικανικών και ξένων ΜΜΕ λόγω των συνεχιζόμενων σεναρίων για επικείμενη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Την Πέμπτη ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα σκιαγραφήσει τα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο και οι σχετικές ανακοινώσεις αναβάλλονται μετά το Πάσχα. Με αυτό λοιπόν το δεδομένο δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο στα μέτρα τα οποία θα έχουν αναφερθεί σε γενικές γραμμές στο υπουργικό συμβούλιο, να προστεθούν και κάποια νέα αιτήματα που τυχόν θα διατυπωθούν από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newpost.gr είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο του Harvard να μιλήσει σε μία εκδήλωση με “ειδικό ακροατήριο” την ερχόμενη Πέμπτη στη Βοστώνη. Η συμμετοχή του ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο τις εσωκομματικές βολές και τα επικοινωνιακά απόνερα των εξαγγελιών του θα τα γλιτώσει για μερικά 24ωρα αφού έχει βγάλει εισιτήριο να “πετάξει” πρωί πρωί με την πτήση των 08:35 της Lufthansa την Παρασκευή για να μεταβεί στην Ουάσινγκτον μέσω Μονάχου।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: