Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Παπακωνσταντίνου βάζει το Γκάιτνερ να διαψεύσει δημοσίευμα της “Ε”

newpost.gr


Ο Παπακωνσταντίνου βάζει το Γκάιτνερ να διαψεύσει δημοσίευμα της “Ε” eurokinissi

Σε μια πρωτόγνωρη διάψευση ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία προχώρησε χθες η εκπρόσωπος του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σχετικά με την αποκάλυψη ότι η Αθήνα έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες να συζητά και επίσημα την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr το αίτημα προς τον Αμερικανό υπουργό διαβιβάστηκε πρωί πρωί τη Δευτέρα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε μια προσπάθεια να σβήσουν οι φωτιές που άναψαν με το πρωτοσέλιδο της «Ε» στις αγορές.

Στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δυο ανδρών το περασμένο Σάββατο στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Τίμοθι Γκάιτνερ είπε στον ομόλογό του ότι «θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην αναδιάρθωση». Το ρεπορτάζ της «Ε» αναπαρήγαγαν χθες στο σύνολο τους τα ξένα ΜΜΕ. Το απόγευμα ήρθε νέο κτύπημα για το οικονομικό επιτελείο όταν έγινε γνωστό ότι στην γερμανική εφημερίδα “Die Welt” Έλληνας υπουργός επιβεβαίωνε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση.

Η διάψευση από τις ΗΠΑ ήρθε το μεσημέρι της Δευτέρας από την εκπρόσωπο του Τίμοθι Γκάιτνερ, Νάταλι Γουειθ, η οποία αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Δείτε εδώ το τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς: httpQ//www.reuters.com/article/2011/04/18/greece-debt-restructuring-usa-idUSW1E7FD01P20110418

(Reuters)
"- U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner did not tell Greek Finance Minister George Papaconstantinou a restructuring of Greece's debt would be needed, Treasury spokeswoman Natalie Wyeth said on Monday.
"This report is incorrect," Wyeth said, referring to Greek daily Eleftherotypia, which on Monday said Geithner had told Papaconstantinou a restructuring would be needed. The newspaper said Greece had told the International Monetary Fund and the European Union this month at a meeting of European finance ministers that it wanted to restructure its debt. (Reporting Corbett B. Daly; Editing by James Dalgleish)"

Για το παρασκήνιο γύρω από τις επιθυμίες και τις κινήσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της αναδιάρθρωσης αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της σημερινής «Ε» του ανταποκριτή της στην Ουασιγκτον, Δημήτρη Δήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: