Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο πρόεδρος του ΣτΕ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Βουλής

Διαφορετική στάση από τον Ι.Τέντε

Ο κ. Π.Πικραμμένος
Ο κ. Π.Πικραμμένος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος θα μεταβεί την Τρίτη το πρωί στη Βουλή, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Σώματος, προκειμένου να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την αντίστοιχη κλίση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, η Διοικητική Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου έκρινε ότι η επίμαχη διάταξη του κανονισμού της Βουλής είναι αντισυνταγματική. Ο κ. Τέντες μόλις χθες Πέμπτη άφησε ανοικτό να μεταβεί στη Βουλή, αλλά υπό όρους που εξασφαλίζουν την ισοτιμία των δύο εξουσιών.

Την Παρασκευή συνεδρίασε για μία ώρα και πλέον η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και αντηλλάγησαν απόψεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Ορισμένοι σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην διάταξη του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει την κλήση των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στο κοινοβούλιο.

Ο ίδιος ο κ. Πικραμμένος χαρακτήρισε «ατυχή» την διάταξη, τονίζοντας ότι πρέπει να αναδιατυπωθεί. Εντούτοις εξήγησε ότι κατά την άποψή του Βουλή πρέπει να ενημερώνεται από τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣτΕ σημείωσε ότι η επίσκεψή του «ενσωματώνεται» στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο εξουσιών και της ενημέρωσης των βουλευτών επί των «καυτών» ζητημάτων που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η Βουλή έχει το νομοθετικό βάρος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: