Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Αστυνομία θα φύγει από τη Κερατέα «όταν πρυτανεύσει η λογική» λέει ο Χρ.Παπουτσής

«Το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό»

Στιγμιότυπο από τις συμπλοκές στην Κερατέα
Στιγμιότυπο από τις συμπλοκές στην Κερατέα (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Μην ασχολείστε με την αστυνομία, ασχοληθείτε με την ουσία του προβλήματος στην Κερατέα» υπογράμμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα για την εγκληματικότητα στην Αττική.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε πως όσοι εστιάζουν στην παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή έχουν πολιτικές επιδιώξεις και επιζητούν να προκαλέσουν την νομιμότητα. Διευκρίνισε δε πως η Αστυνομία θα φύγει από την Κερατέα, «αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος».

Σχετικά με τις ανησυχίες που εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για όξυνση του κλίματος μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των αστυνομικών δυνάμεων, για το ζήτημα της εγκατάστασης ΧΥΤΥ στην περιοχή, ο κ.Παπουτσής υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό, «αλλά έχει να κάνει αυστηρά με την επίλυση ενός συλλογικού προβλήματος ολόκληρης της Αττικής που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν αφορά χωματερή, «αλλά εργοστάσιο, συνθήκες πλήρους προστασίας του περιβάλλοντος και επεξεργασία των σκουπιδιών της τοπικής περιοχής».

«Τοπικοί παράγοντες και, δεν ξέρω ποια άλλα κέντρα, είναι αυτά που επιδιώκουν τη σύγκρουση και μόνο τη σύγκρουση και ασχολούνται με την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

«Αυτοί που στείρα ζητούν την απομάκρυνση της Αστυνομίας, απλά αποπροσανατολίζουν από την ουσία του προβλήματος. Ίσως γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν επιχειρήματα. Ίσως γιατί στην πραγματικότητα έχουν άλλες, πολιτικές επιδιώξεις, και δεν διστάζω να το πω. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η μοναδική τους επιδίωξή είναι η πρόκληση προς τη νομιμότητα και προς την ίδια την κυριαρχία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται με τους νόμους», σημείωσε.

«Κάντε διάλογο, γιατί οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» προέτρεψε τον υπουργό από την πλευρά του ο Θ. Μπούρας.

Τριήμερο φεστιβάλ

Τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί 8-10 Απριλίου στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα, με πρωτοβουλία ομάδων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου καλλιτέχνες και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαν.Αγγελάκας, Δημ.Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ.Βασιλάτος κ.ά. ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Π.Παυλίδης, Ν.Ζιώγαλας, Μιλ.Πασχαλίδης κ.λπ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: