Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το Focus στο εδώλιο για την Αφροδίτη της Μήλου

zoomnews:

Η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung αποκαλύπτει ότι το περιοδικό Focus θα λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το γνωστό εξώφυλλο που εικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού Focus ( 22.02.2010), με τον τίτλο «Απατεώνες στην οικογένεια του Ευρώ», είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα.

Δέκα Γερμανοί θα καθήσουν τώρα στο εδώλιο. Βασικός κατηγούμενος είναι ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Markwort, καθώς και 9 συντάκτες και συνεργάτες του περιοδικού, αφορούν συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή εθνικών συμβόλων. Για τα αδικήματα αυτά προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι και δύο ετών.

Το επίμαχο τεύχος εμφανίστηκε σε μία περίοδο, κατά την οποία άρχιζαν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. Τα άρθρα έφεραν τίτλους, όπως «2.000 χρόνια παρακμής», «από λίκνο σε ακάλυπτο χώρο της Ευρώπης» και «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου».

Έξι Έλληνες δεν θέλησαν να το αφήσουν να περάσει έτσι και κατέθεσαν μηνύσεις με το αιτιολογικό ότι τα δημοσιεύματα εμπεριείχαν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Αγνωστο παραμένει, εάν οι κατηγορούμενοι θα παραστούν στις 29 Ιουνίου ενώπιον της Εισαγγελέως। Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν κλητευτεί.

papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: