Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Άρωμα ανασχηματισμού από διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού

newpost.gr

Άρωμα ανασχηματισμού από διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού
Πριν αρχίσει η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μια σειρά διαδοχικών συναντήσεων με υπουργούς, πράγμα που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι επέρχεται η ώρα του ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “ΝΡ” ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Ανδρέα Λοβέρδο, στο πρωθυπουργικό γραφείο και αμέσως μετά θα συναντηθεί τετ α τετ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να ακολουθήσουν οι Χρήστος Παπουτσής, Άννα Διαμαντόπουλου, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οι διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους συγκεκριμένους υπουργούς, δημιουργούν πολλές σκέψεις στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν με αγωνία την έκβασή τους αλλά και να πληροφορηθούν το περιεχόμενό τους.

"Ότι έχω να πω θα το εκθέσω στο υπουργικό συμβούλιο", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του που τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά της Κυβέρνησης και προσδίδουν στις συναντήσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον κ. Λοβέρδο τονίζοντας ότι δεν έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπως γράφηκε σήμερα σε μερίδα του ημερήσιου Τύπου.

Εν τω μεταξύ, σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής τόνισε: «Κάθε υπουργός έχει ευθύνη για ότι λέει, αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά και εκφράζεται δια του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι ο υπουργός Υγείας είπε την άποψή του και είναι λογικό ότι κάθε υπουργός να εκφράζει ανησυχίες και αγωνίες. Όμως την κυβερνητική λειτουργία την εγγυάται ο πρωθυπουργός και συνολικά η ίδια η κυβέρνηση.

Διέψευσε, εξάλλου, ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί, όπως είπε, «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», προσθέτοντας, εξάλλου, ότι «δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού».

Όσο για τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους κορυφαίους υπουργούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε «φυσιολογικές» συναντήσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: