Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Βενιζέλου για το ΝΑΤΟ, στη «σκιά» της απόσυρσης ΛΑ.Ο.Σ

newpost.gr

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Βενιζέλου για το ΝΑΤΟ, στη «σκιά» της απόσυρσης ΛΑ.Ο.Σ
Συνάντηση στα γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, στη Βουλή, έχουν εκτάκτως ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επίσημη αιτιολόγια της συνάντησης είναι η ενημέρωση που κάνει ο υπουργός Άμυνας, κ Βενιζέλος στους πολιτικούς αρχηγούς για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η συνάντηση προκαλεί ερωτήματα καθώς νωρίτερα και στον απόηχο των πρωινών του δηλώσεων περί αποχώρησης του ΛΑ.Ο.Σ από τη Βουλή, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι προτίθεται να πράξει, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι ένας συνταγματολόγος».

Ίσως λοιπόν να βρει την ευκαιρία στη συνάντηση να ρωτήσει τον κ. Βενιζέλο, που είναι συνταγματολόγος,
για το ζήτημα που εξετάζει- και έχει βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων- να υποβάλλουν την παραίτησή τους οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ από το βουλευτικό αξίωμα για να προκληθούν εκλογές ή σε ένα άλλο σενάριο να απέχουν από τις εργασίες της Βουλής οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ σε μία ιδιότυπη «λευκή απεργία».

Συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης και με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής για τη συνάντηση, απάντησε ότι «η συζήτηση εστιάστηκε στο πότε θα γίνει μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο κ. Καρατζαφέρης.» Σχετικά με τα περί αποχώρησης του ΛΑ.Ο.Σ από τη Βουλή, ο κ. Πετσάλνικος περιορίστηκε στην απάντηση «Ρωτήστε τον κ. Καρατζαφέρη για αυτό».

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επιδίωξε να συναντηθεί με τον κ. Παπούλια, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται εκτός Αθηνών και η συνάντηση θα οριστεί με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν με δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, γνωστοποίησε ότι σκέπτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, «να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα, όπου, δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζουν, σε μια στιγμή κρίσης και όταν ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός. Να καταλάβουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ότι αυτός ο Ιούνιος θα είναι ο πιο δύσκολος Ιούνιος των τελευταίων δεκαετιών, και υποστήριξε ότι κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

«Κάποιοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διαφωνιών, "γιατί να πάμε όλοι μέσα και να δούμε αν μπορούμε να σώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν μπορούμε να σώσουμε την κοινωνία, αν εν τέλει έχουμε περιθώριο να σώσουμε την Ελλάδα;". Επειδή όλα αυτά είναι ρευστά και επειδή όλα αυτά τυραννούν, ταλανίζουν καθημερινώς το μυαλό μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ. από την Βουλή», είπε.

Έκανε λόγο, τέλος, για απραξία της κυβέρνησης, και υποστήριξε ότι βλέπει «έναν πρωθυπουργό, ο οποίος τα έχει χάσει» και «μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φοβάται να μπει μέσα στο παιχνίδι να σώσει την πατρίδα» και «μια Αριστερά, η οποία είναι στον κόσμο της και ποντάρει ενδεχομένως στο χάος. Αυτό με φοβίζει».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα υλοποιήσει τη δήλωσή του, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: