Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μαζεύουν δυνάμεις για Τρίτη-Τετάρτη οι Αγανακτισμένοι

Για 33η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος


http://img.protothema.gr/B6D01816539DACD12CE6C9DA87AE2650.jpg

Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι Αγανακτισμένοι, πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο της Βουλής.

Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Από τις 7 το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

Στο κάτω μέρος της πλατείας, οι ήχοι και οι ρυθμοί της ισπανικής μουσικής έδωσαν το έναυσμα για χάπενινγκ και θύμισαν από που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο «κύμα» κινητοποίησης, το οποίο είχε και αυτήν την Κυριακή, όπως και τις τέσσερις προηγούμενες, πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.



Με σύνθημα «48 ώρες στο δρόμο», ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν μπορεί παρά να στρέφεται στην αναμενόμενη μεγάλη κινητοποίηση της προσεχούς Τρίτης και Τετάρτης, 28 και 29 Ιουνίου, αντίστοιχα, όταν οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την εντός του κτιρίου διαδικασία συζήτησης και ψήφισης (;) του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
https://lh5.googleusercontent.com/-sZa5fI9j054/Tgdt0Zv8uqI/AAAAAAAADgo/M86h0tjMyH0/s800/a1.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια: