Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έξω ΔΕΝ πάει καλά ο Σαμαράς


newpost.gr
Έξω ΔΕΝ πάει καλά ο Σαμαράς
Επικοινωνιακή αντεπίθεση προς ...τα έξω επιχειρούν στην Συγγρού, επιδιώκοντας να αποκαταστήσουν το προφίλ της ΝΔ και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, θεωρώντας ότι μπορούν να αποτελέσουν μοχλό διαφοροποίησης της αντίληψης που υπάρχει και στα ξένα κέντρα ισχύος αναφορικά με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο Μνημόνιο, τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης και εντέλει το πολυσυζητημένο θέμα της συναίνεσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, το προσεχές διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν στελέχη της ΝΔ τα οποία θα αποτελέσουν και τη «βιτρίνα» του κόμματος στα μεγάλα ΜΜΕ Ευρώπης και Αμερικής, προκειμένου να καταφέρουν να αντιστρέψουν τη διάθεση με την οποία αντιμετωπίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγάλες εξωχώριες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα. Ήδη έντονη δράση στην κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει τις τελευταίες ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης αλλά και ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης οι οποίοι, τα τελευταία 24ωρα προγραμματίζουν συνεντεύξεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις σε κορυφαία ΜΜΕ του εξωτερικού.

Από την ΝΔ ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την προσπάθεια την οποία βλέπουν ως μία ακόμη μετωπική κόντρα με την κυβέρνηση καθώς θεωρούν ότι κυβερνητικά στελέχη φέρουν την κύρια ευθύνη διαστρεύλωσης των θέσεων της ΝΔ σε Μέσα του εξωτερικού, είτε μέσω απευθείας καναλιών, είτε μέσω παρεμβάσεων μονόπλευρης πληροφόρησης σε κομβικούς «παίκτες», κυρίως στους εκπροσώπους της Τρόικας και τους συμμετέχοντες σε κλιμάκια του τριμερούς ελεγκτικού μηχανισμού.

Συνεπώς καθόλου τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται η αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή του ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, όπου εξαπέλυσε κατηγορώ στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «στρεβλωτική προπαγάνδα».

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr, η απόφαση για τη συγκεκριμένη προσθήκη αν και ελήφθη λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η συγγραφή της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ, συζητείτο ωστόσο πολύ έντονα τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους και τα γραφεία του 3ου ορόφου της Συγγρού, μετά και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρώπης και τα συνοδευτικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε σκέψεις στους βουλευτές της ΝΔ, αρκετοί από τους οποίους συνεχίζουν να διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις για την ακολουθούμεση στρατηγική του Α. Σαμαρά, επηρεασμένοι κυρίως από τις ξένες τοποθετήσεις. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η τελική εικόνα των βουλευτών από την ομιλία Σαμαρά –την ώρα που έναν όροφο κάτω μαινόταν ο ενδοκοινοβουλευτικός πόλεμος του ΠΑΣΟΚ- άφησε καλές εντυπώσεις καθώς θεωρείται ότι:

Δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις με κατανοητά επιχειρήματα ως προς τη δικαίωση της πολιτικής που ακολουθείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περιεγράφη πειστικά το τι διημήφθη την περασμένη Τετάρτη το 7ωρο των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ Παπανδρέου- Σαμαρά και που οφείλεται το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Υποστηρίχθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο μέχρι σήμερα, επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή –παρουσία του τ. Πρωθυπουργού- με παράλληλη όξυνση της κριτικής στη στάση Παπανδρέου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογραμμίστηκε εκ νέου –αν και σε ήπιους τόνους- το αίτημα της ΝΔ για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη και διατυπώθηκαν ρητές παραινέσεις προς τους βουλευτές να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τους πολίτες, αποσαφηνίζοντας στην κοινωνία γιατί «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: