Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (NΣΚ) 8-2-2011 για γνωμοδότηση σε ερώτηση Κτηματολόγιο ΑΕ‏

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αν και η συγκεκριμένη γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεν δεσμεύει τη πολιτεία ούτε έχει ισχύ Νόμου, εντούτοις, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το μέγεθος του προβλήματος που

δημιουργεί η επί σειρά ετών αδιαφορία-ατολμία της πολιτείας να εφαρμόσει τη κείμενη Νομοθεσία και να προχωρήσει στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) που καθορίζουν το εύρος και το πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε..

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΝΣΚ εκμεταλλευόμενο το νομικό κενό που δημιουργεί η απουσία των εν λόγω Π.Δ., εξέδωσε μια γνωμοδότηση η οποία αποτελεί ταφόπλακα για τους συναδέλφους μας που εργάζονται ήδη υπό αντίξοες συνθήκες σε ένα ασαφές και ομιχλώδες τοπίο επαγγελματικών δικαιωμάτων .

Ως Σύλλογος, θεωρούμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα συνεχή προβλήματα που ανακύπτουν στην επαγγελματική δραστηριοποίηση των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε. φέρουν αποκλειστικά τόσο η σημερινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, υποκύπτοντας σε συντεχνιακές πιέσεις και σκοπιμότητες, αποδείχτηκαν παντελώς ανίκανες να εφαρμόσουν και να δώσουν οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα το σύνολο των συναδέλφων μας.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία, απαιτούμε :

1. Την άμεση έκδοση όλων των Π.Δ. σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημονικών επιτροπών ΣΑΠΕ - ΣΑΤΕ 2008 για όλες τις ειδικότητες, τα οποία εκκρεμούν από το 1984.

2. Την αντιμετώπιση των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε. ως μηχανικών Ανώτατης εκπαίδευσης δυνάμει των Ν. 2916/2001 και Ν. 3549/2007 Επίσης, ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και δράση ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών και του κλάδους μας.

Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παίζει με το μέλλον των χιλιάδων πτυχιούχων ΤΕΙ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων συντεχνιακών κύκλων.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: