Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Παπανδρέου μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς - Προβληματισμός για βέτο


newpost.gr
Ο Παπανδρέου μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς - Προβληματισμός για βέτο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν την διεξαγωγή της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Κατα τη διάρκεια των συνομιλιών είπε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση δεν είναι πακέτο όπως έχει ήδη σχεδιαστεί.

Η κυβέρνηση αποφευγεί επιμελώς να αναφέρει τη λέξη βέτο.

Παράλληλα, φαίνεται να έχει δεσμέυσει και τους υπόλοιπους αρχηγούς να χρησιμοποιήσουν μια ρητορική η οποία ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών.

Η διατυπωθείσα όμως θέση του πρωθυπουργού, η οποία διαρρέεται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι εαν δεν επιτευχθεί η επιθυμητη συμφωνία «θα πάρει το αεροπλάνο και θα επιστρέψει στην Αθήνα» ερμηνεύεται από πολλούς πολιτικούς παρατηρητές ως "βέτο" στις αποφάσεις του Συμβουλίου των αρχηγών.

Στο μεταξύ, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συνομίλησε με το Νewpost.gr σημείωσε ότι: «Εμείς τη λέξη βέτο δεν τη λέμε, δεν τη χρησιμοποιούμε».

Τι είπε με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε πρώτα στον κ. Καρατζαφέρη , σε ένα τηλεφώνημα που διήρκησε πάνω από 20 λεπτά.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε απ' ό,τι φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την συμμετοχή των ιδιωτών στην μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

Στις πέντε και μισή το απόγευμα, ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά για μόλις τρία λεπτά, όπου τον ενημέρωσε εν τάχει για τα θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα, για περίπου δέκα λεπτά με τον καθένα.

Η κυρία Παπαρήγα επέμεινε στην διαγραφή του χρέους και στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο κ. Τσίπρας ζήτησε την έκδοση ευρωομολόγων και τη διαγραφή ενός μέρους χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: