Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για το ελληνικό χρέος


newpost.gr/
Παπανδρέου: Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για τα σενάρια αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους ζήτησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους γερμανικούς Financial Times ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.


«Το ΔΝΤ ζήτησε επίσης ξεκάθαρα από την ΕΕ να σταματήσει τις διαμάχες. Ενδείκνυται ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η συζήτηση που διεξάγεται δημοσίως εξελίσσεται όμως "σε σοβαρό πρόβλημα για την αξιοπιστία του προγράμματος βοήθειας". Από το 2010 η Ελλάδα εξαρτάται από τον κορβανά της ΕΕ και του ΔΝΤ», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί»,

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα μέρος του χρέους της σε τιμή αγοράς του 50% της ονομαστικής αξίας τους ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι «όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά».

Πηγές: Naftemporiki - Tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: