Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στα σκαριά «γάμος» Vodafone - Wind


newpost.gr
Στα σκαριά «γάμος» Vodafone - Wind
Σημαντικές εξελίξεις είναι έτοιμες να σημειωθούν και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, αφού πολύ κοντά στην εξαγορά της WIND είναι η Vodafone, σύμφωνα με το protothema.gr, χωρίς όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους μετόχους των δύο εταιριών έχουν ξεκινήσει εδώ και 15 ημέρες περίπου και αυτή την στιγμή συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Η εξαγορά της WIND από την Vodafone θα δημιουργήσει μια εταιρία η οποία θα κοντράρει στα ίσια την Cosmote στην εσωτερική αγορά αφού οι δύο εταιρίες θα ελέγχουν περίπου το 50% της αγοράς η κάθε μια.

Σύμφωνα με στελέχη της Wind, πάντως, το επικρατέστερο σενάριο είναι η συγχώνευση των δύο εταιριών και όχι η εξαγορά της Wind από τη Vodafone. Πρόσθεταν επίσης ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του νέου σχήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγχώνευση αυτή θα προκαλέσει την απώλεια πάνω από 1.000 θέσεων εργασίας και στις δύο εταιρίες, με τους μετόχους της WIND να επεξεργάζονται σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους τους, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα αφού πρώτα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η επιτροπή ανταγωνισμού τόσο της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε..

Το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει η Vodafone για την εξαγορά της Wind θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr/Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: