Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ως και 1000% αυξήθηκαν του κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

newpost.gr
Ως και 1000% αυξήθηκαν του κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα
Τρομακτικά νούμερα παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για την εξάπλωση του ιού του AIDS στη χώρα μας, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για επανεμφάνιση ασθενειών που έχουν ξεχαστεί, όπως η ελονοσία και η φυματίωση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, , το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η διάδοση του AIDS είναι ραγδαία ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών, ενώ οι λόγοι της εξάπλωσης του εντοπίζονται στην παράνομη πορνεία και γενικά στην παράνομη μετανάστευση.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο υπουργός πρόσθεσε πως ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση τα τελευταία χρόνια έχουν επανεμφανιστεί ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.




Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: