Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εφεδρεία έξι στους δέκα πλεονάζοντες στο Δημόσιο

Διευκρινίσεις Μόσιαλου για το μέτρο


http://img.protothema.gr/1D2BADE8AE017FCC50C71FAB3709A226.jpg

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σήμερα σε άτυπη ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Μόσιαλος είπε πως το 10% των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα κριθεί ότι είναι πλεονάζον προσωπικό θα προωθηθεί σε άλλες θέσεις επίσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μέχρι το 30 % θα υπογράφει συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το 60% θα μπει στην εργασιακή εφεδρεία. Τόσο από την εργασιακή εφεδρεία, όσο και από το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Μόσιαλος επισήμανε πως η κυβέρνηση προσδοκά σημαντικές μισθολογικές επιπτώσεις. Από την φάση της αξιολόγησης προς εφεδρεία επισήμανε πως θα περάσει μαζί με τις ΔΕΚΟ και η ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου από την ευρωζώνη, ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την 6η δόση και ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διαρθρωτικές αλλαγές και έφερε ως παράδειγμα την μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, στο λαθρεμπόριο καυσίμων και στον έλεγχο των επικουρικών συντάξεων.

«Δεν θα διακινδυνεύσουμε την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε όσους αντιδρούν.

Όσον αφορά σε όσα είπε εχθές ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα δέκα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε πως ο κ. Λοβέρδος έδωσε το γενικό πλαίσιο και επισήμανε πως δεν υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία. Πρόσθεσε πως έχουμε εν πολλοίς κρατικοδίαιτη οικονομία και ότι η κυβέρνηση στοχεύσει σε ευέλικτο παραγωγικό ιδιωτικό τομέα. Κατέληξε λέγοντας πως «το συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό».

Τέλος περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπανδρέου θα δείξει το σημείο που βρίσκεται σήμερα η χώρα, θα περιγράψει τις μεταρρυθμίσεις, το αναπτυξιακό μοντέλο και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για ευνομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Η ομιλία του κ. Παπανδρέου θα συμπυκνώνεται στο σύνθημα «είμαστε απέναντι στα συμφέροντα, όχι στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: