Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το ενιαίο μισθολόγιο - Αγνωστο αν θα συζητηθεί η εφεδρεία

Διαφωνίες για εφαρμογή στο στενό Δημόσιο

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπου θα ξεκαθαριστεί και το θέμα της εφεδρείας
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπου θα ξεκαθαριστεί και το θέμα της εφεδρείας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το ενιαίο μισθολόγιο. Αγνωστο παραμένει αν τελικά θα συζητηθεί και το θέμα της εφεδρείας.

Το βράδυ της Τετάρτης αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του θέμα της εφεδρείας, μετά τις διαφωνίες υπουργών, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος -όπως μετέδωσε η ΝΕΤ- δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει το Υπουργικό ότι το θέμα τηε εφεδρείας θα συζητηθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, το βράδυ της Τετάρτης υπό τον Ευ.Βενιζέλο, αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για σενάρια «εφεδροποίησης» μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, που έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα.

Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, Πέμπτη, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.

Οι πληροφορίες των Νέων αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα περάσει (και το ενιαίο μισθολόγιο μαζί) σε πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ώστε να το έχει ψηφίσει ως τις 20 Οκτωβρίου.

Στο πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο θα κατατεθεί ως ξεχωριστό νομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί αμέσως μετά το πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα, για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό - το προσχέδιο θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκληθεί την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα, (Ευ.Βενιζέλος, Δ.Ρέππας).
  • Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, (Ευ.Βενιζέλος, Γ.Κουτρουμάνης).
  • Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, (Γ.Ραγκούσης).
  • Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, (Κ.Σκανδαλίδης).
  • Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, (Κ.Σκανδαλίδης)
  • Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, (Χρ.Παπουτσής)

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: