Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαράζ επαφών Παπανδρέου με Eυρωπαίους ηγέτες, εν μέσω φημολογίας για νέα γαλλογερμανική πρωτοβουλία

Επίσκεψη σε Βαρσοβία και Παρίσι

Ο πρωθυπουργός είχε τετ-α-τετ με την Ανγκελα Μέρκελ το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα, Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι
Ο πρωθυπουργός είχε τετ-α-τετ με την Ανγκελα Μέρκελ το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα, Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βαρσοβία, Πολωνία
Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας αργά την Πέμπτη το βράδυ.

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει, σήμερα, Παρασκευή, στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ενώ κατά την επιστροφή του στη Βαρσοβία θα έχει συνεργασία και με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι επαφές πραγματοποιούνται εν μέσω φημολογίας για νέα γαλλογερμανική πρωτοβουλία σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Ενδεικτικό είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες η γαλλική εφημερίδα Monde είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, κατά τη συνάντηση του Νικολά Σαρκοζί με τον Γ.Παπανδρέου, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γάλλος πρόεδρος θα παρουσιάσει μια «σημαντική πρωτοβουλία για την Ελλάδα».

Οι πληροφορίες αυτές διακινούνται από την πλευρά του Παρισιού, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ενώ από την πλευρά της η Αθήνα δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Σημειώνεται, πάντως ότι το ραντεβού των δύο ηγετών κλείστηκε μέσα στο προηγουμενο 24ωρο.

Στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, την οποία συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βρετανίας, καθώς επίσης με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας και τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: