Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Πολωτικός με την Αριστερά ο πρωθυπουργός


http://img.protothema.gr/9FADE250CF474769D83B33B0328EBED1.jpg

Σε βαριά ατμόσφαιρα και με τους βουλευτές να μην κρύβουν την έντονη ανησυχία τους και τους φόβους τους για τις κοινωνικές αποδοκιμασίες, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αν και πριν μερικά εικοσιτετράωρα το Μέγαρο Μαξίμου ήλπιζε ότι το κλίμα θα ήταν πανηγυρικό, τόσο τα επεισόδια σε βάρος υπουργών και βουλευτών κατά τις παρελάσεις της περασμένης Παρασκευής, όσο και οι παρεμβάσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει, μακριά από θριαμβολογίες για την πρόσφατη ευρωπαϊκή απόφαση σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, να εμφανιστεί καθησυχαστικός και αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, αλλά και πολωτικός έναντι των κομμάτων της Αριστεράς, που πυροδοτούν τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Θα συναντήσει ωστόσο την επιφύλαξη μεγάλου μέρους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βουλευτές έχουν διαμηνύσει στην ηγεσία ότι θέλουν να πουν τη γνώμη τους -στην αποψινή συνεδρίαση προβλέπεται μόνο ομιλία του πρωθυπουργού. Προς τούτο, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης ζήτησε με επιστολή του νέα συνεδρίαση, ενώ άλλοι βουλευτές δήλωναν ότι δεν θα παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση.

Βουλευτές όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Λιντζέρης επιμένουν στην ανάγκη πολιτικών πρωτοβουλιών, που να οδηγούν είτε σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε σε εκλογές.

Να σημειωθεί πάντως ότι η εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να παρέμβει με άρθρο του και να κάνει λόγο για ηθική και υπαρξιακή κρίση, εκτός της οικονομικής.

Υποστηρίζει ότι «η χώρα διατρέχει κινδύνους που, δυστυχώς, δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης έχει κάνει την επιλογή να παίζει ''εν ου παικτοίς''».

Τονίζει ότι «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ή ακόμα και να αντιστρέφεται η πραγματικότητα» και σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά με λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήματα και να αγνοεί κρίσιμα δεδομένα που απορρέουν από το συσχετισμό των δυνάμεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι προαναφερθέντες συνάδελφοί τους επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «δείχνοντας» εμμέσως προς τα αιτήματα περί συγκυβέρνησης που απευθύνονται προς τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε από το πρωί της Δευτέρας το protothema.gr, προσπάθεια να επιβάλουν "σιωπητήριο" στους αγανακτισμένους, διαμαρτυρόμενους ή αντιδρώντες βουλευτές της συμπολίτευσης καταβάλλουν τα μέλη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: