Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κοντά στη σύναψη δανείου, 300 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ με κοινοπραξία τραπεζών

Με επιτόκιο κοντά στο 8,5%

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τη σύναψη δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών δρομολογεί ο ΟΠΑΠ, για την επέκταση των δραστηριοτήτων του, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Μέχρι το τέλος του έτους θα τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία τα πρώτα VLTs ανέφερε ακόμη η διοίκηση του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου επισημαίνοντας πως ήδη αναζητούνται σε συνεργασία με τους πράκτορες χώροι που θα στεγαστούν τα πρώτα gaming halls.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με κοινοπραξία τραπεζών για τη λήψη δανείου έως 300 εκατ. ευρώ με επιτόκο 6,75% + Euribor.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση επανέλαβε πως λόγω των επενδύσεων (επέκταση μονοπωλίου, άδεια και απόκτηση VLTs, συμμετοχή σε διαγωνισμούς για το Ξυστό και τα κρατικά λαχεία) τα διαθέσιμα του οργανισμού θα περιοριστούν δραστικά για αυτό και το ποσό του μερίσματος που θα διανεμηθεί για τη χρήση του 2011 θα είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με αυτό του 2010, αλλά λόγω πτώσης των τιμών στο ΧΑ η μερισματική απόδοση θα είναι διψήφια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μέρισμα για το 2011 θα περιοριστεί στα 0,78 ευρώ ανά μετοχή έναντι μερίσματος 1,54 ευρώ το 2010, ήτοι μερισματική απόδοση 12% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή (6,48 ευρώ).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: