Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 4 Μαρτίου









Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 4 Μαρτίου
Από την ημέρα που οι Eυρωπαίοι ανακοίνωσαν ότι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κατάλαβε ότι η συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, πήγε… περίπατο.

Η «ταφόπλακα» στην πιθανότητα να στηθούν κάλπες στην ημερομηνία που πρωτοσυμφωνήθηκε, μπήκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Μια προσεκτική ματιά στο χρονοδιάγραμμα, πείθει και τον πλέον κακόπιστο: Στις 12 Δεκεμβρίου περίπου, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που προκύπτει από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Το τι μέλλει γενέσθαι, λογικά θα το γνωρίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα- θα είναι σαν μποναμάς ένα πράμα.

Η ψήφιση της δανειακής σύβασης θα ολοκληρωθεί περί τις 20 Ιανουαρίου, άντε στα τέλη του μήνα αν κάτι δεν πάει καλά και τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Με βάση αυτές τις ημερομηνίες, πιθανότερη Κυριακή για τις εκλογές είναι η 4η Μαρτίου.

Θα μπορούσε ενδεχομένως, με πολλή πίεση να ήταν η 26η Φεβρουαρίου, αλλά χρειάζεται πολλή πίεση- είναι και η Κυριακή των Απόκρεω, τότε που σε ορισμένες περιοχές καίνε τον βασιλιά καρνάβαλο. Θα μπορούσε να είναι και η 11η Μαρτίου, αλλά η ΝΔ, ούτε που θέλει να ακούσει για παράταση πέραν των 15 ημερών, όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε παλιότερη ανάρτηση (διαβάστε: Κόκκινη γραμμή από τη ΝΔ: Εκλογές ως τις 4 Μαρτίου).

Φυσικά, το (όλον) ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου να παραταθεί και οι εκλογές να πάνε πιο πίσω, προτάσσοντας και το επιχείρημα ότι στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένουμε και την 7η δόση των 80 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σήμερα όλα δείχνουν ότι ο κύβος έχει ριφθεί για την 4η Μαρτίου, εκτός μεγάλου απροόπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: