Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Με εκπροσώπους των τριών κομμάτων

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη
Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, παρουσία του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου, Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Γεωργίου.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Αρκετοί από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης ενδέχεται να βρεθούν και πάλι σε κυβερνητικές θέσεις ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν θα παραμείνουν στα ίδια πόστα. Μεταξύ των ονομάτων είναι αυτά των κ.κ. Λοβέρδου, Ρέππα, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Ραγκούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ εξακολουθεί να επιθυμεί να συμμετάσχει με μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Εντόνως ακούγονται τα ονόματα των κκ: Δήμα, Βάρδα, Μουρμούρη, Χηνοφώτη, Αρβανιτόπουλο και Μακρυδημήτρη.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ερωτηθείς αν του έχει προταθεί η θέση αντιπροέδρου, απάντησε: «Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα είναι μέσα».

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο Τηλεάστυ για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και τυχόν πρόσωπα από το ΛΑΟΣ που θα τη στελεχώνουν δήλωσε: «Θα γίνει επεξεργασία πριν καταλήξουμε, αν θα είμαστε, και βεβαίως ποια πρόσωπα θα εκπροσωπήσουν το ΛΑΟΣ σε αυτήν την 'συναγερμική' κυβέρνηση η οποία δημιουργείται για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση. Αυτά είναι τα δεδομένα. Δεν έχω περισσότερα να πω.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: