Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου για τη μείωση του ελλείμματος ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Το κλείσιμο των φορών θα συνεπάγεται και απόλυση για τους εργαζομένους
Το κλείσιμο των φορών θα συνεπάγεται και απόλυση για τους εργαζομένους (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο.

Το 2012 θεωρείται χρονιά - ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ. Ωστόσο, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι για την Ελλάδα, η πραγματική ανάκαμψη θα αργήσει αρκετά χρόνια. «Μιλάμε για το 2020, ίσως και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στα «Νέα».

Η τρόικα επιστρέφει στις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, διάρκειας ως το 2014, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειακή σύμβαση. Περίπου 89 δισ. ευρώ θα φτάσουν στα ταμεία του Δημοσίου ως τα μέσα Μαρτίου, αν όλα πάνε καλά και κλείσει η συμφωνία, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ετοιμάζει τη δική της εκδοχή περικοπής δαπανών, η οποία προκρίνει το κλείσιμο των φορέων εκείνων που δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο, όπως επισημαίνεται.

Ωστόσο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππας, επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει «Το Έθνος», ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, σημειώνοντας ότι κανένας δεν το έχει ζητήσει επισήμως.

Τόνισε, όμως, την ανάγκη «να περάσουμε από την απαξίωση στην καταξίωση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά όχι ερήμην των υπαλλήλων και των πολιτών», προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν είναι πρωτοστάτες οι εργαζόμενοι».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: