Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία, τονίζει ο Γιούνκερ

«Δεδομένη» η διάχυση

O Ζ.Κ.Γιούνκερ με τον Μάριο Ντράγκι: «Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν θα κάνει συστάσεις στην ΕΚΤ» απαντά για το ζήτημα συμμετοχής της στο PSI
O Ζ.Κ.Γιούνκερ με τον Μάριο Ντράγκι: «Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν θα κάνει συστάσεις στην ΕΚΤ» απαντά για το ζήτημα συμμετοχής της στο PSI (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Παρίσι
Τον κώδωνα του κινδύνου της διάχυσης από πιθανή ελληνική χρεοκοπία κρούει εκ νέου ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας πως πάσα κατεύθυνση πως «είναι προς το συμφέρον όλων» να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσο για τη συζήτηση περί ενισχυμένης συμμετοχής της ΕΚΤ στο σχέδιο για την Ελλάδα, ο Γιούνκερ αναγνωρίζει πως «έχει προκύψει τέτοιο θέμα», επιφυλασσόμενος ωστόσο να εκφράσει άποψη, λέγοντας πως «δεν είναι συνετό ο πρόεδρος του Eurogroup κάνει συστάσεις στην Κεντρική Τράπεζα».

«Δεν υπάρχει χρεοκοπία χωρίς διάχυση, είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη Figaro.

Aναφερόμενος στην στάση του Βερολίνου, ο πρόεδρος του Εurogroup χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις ανησυχίες της γερμανικής κυβέρνησης πως «χαλάρωση» των απαιτήσεων για λιτότητα θα οδηγούσε σε απομάκρυνση από πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, φέρνοντας ως παραδείγματα την Ιταλία και την Ισπανία.

«Αλλά δεν μπορούμε και να απαιτούμε οι Γερμανοί να τα κάνουν όλα μόνοι τους» συμπλήρωσε, λέγοντας πως τα «γερμανικά περιθώρια ελιγμών δεν είναι τόσο διευρυμένα όσο νομίζει ο κόσμος».

Όσον αφορά τη συζήτηση για συμμετοχή της ΕΚΤ στο πρόγραμμα για το ελληνικό χρέος, ο Γιούνκερ ανέφερε: «Προκύπτει θέμα, αλλά δεν θα ήταν συνετό ο πρόεδρος του Eurogroup να καλέσει την ΕΚΤ να στρέψει την πολιτική της προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: