Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

"Τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ

Έξοδος από την αβεβαιότητα μετά την εκλογή νέου προέδρου στις 18 Μαρτίου



Τοπίο στην ομίχλη θυμίζει για ακόμη μια εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ, αφού εκκρεμούν σειρά ζητημάτων που θα έπρεπε να είχαν αποσαφηνιστεί εδώ και μέρες. Πίσω από την αδιευκρίνιστη κατάσταση είναι πολλοί εκείνοι που βλέπουν να πλησιάζει ιστορική κρίση για το κόμμα, αφού κορυφαία στελέχη αδυνατούν να βρουν σημεία επικοινωνίας, τόσο με τον προς αποχώρηση πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και μεταξύ τους.

Τα θέματα που μένουν αδιευκρίνιστα και θα πρέπει τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, να αποσαφηνιστούν είναι:
- Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο οποίο θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της εκλογής
- Η ημερομηνία διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης
- Η ημερομηνία διεξαγωγής του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία
- Ο τρόπος εκλογής νέου προέδρου
- Η καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο κόμμα
- Άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που απειλούν με χρεοκοπία

Η πίεση του χρόνου είναι πλέον ασφυκτική, αν παραμείνει η 18η Μαρτίου ημέρα εκλογής νέου προέδρου. Απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες από αυτήν την ημερομηνία και όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον αέρα.
Την ίδια στιγμή πολλά στελέχη καλούν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να δώσει τέλος στις καθυστερήσεις και αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα εκκρεμή ζητήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε ότι η προγραμματισμένη για το επόμενο Σαββατοκύριακο Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία θα αποτελούσε την επίσημη έναρξη της εσωκομματικής αναμέτρησης, πρόκειται να μετατεθεί μια εβδομάδα μετά. Ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν διασταυρώθηκε, ούτε διαψεύστηκε επίσημα.

Τέλος μετά το Τριήμερο αναμένεται παρέμβαση του κ। Ευάγγελου Βενιζέλου για τα εσωκομματικά, με την οποία πολλοί ευελπιστούν να μπει ένα τέλος στην ρευστότητα, η οποία έχει αρχίσει να αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα στην εικόνα του κόμματος.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: