Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας


Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Π.Οικονόμου στη Βουλή
Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Π.Οικονόμου στη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Με αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και των κομμάτων της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου» το οποίο ψηφίζεται το βράδυ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Με αφορμή το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, αλλά και τις αντιδράσεις για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που προσέδωσε η κυβέρνηση στο νομοθέτημα, προκλήθηκε κύκλος έντονης συζήτησης.

Ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 73 του Συντάγματος που αφορά στις συντάξεις και ακόμη ότι δεν υπάρχει απολογισμός του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού, επιχειρήματα τα οποία ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε:

Για μεν το πρώτο, επικαλούμενος διαφορετική αιτιολόγηση του ΣτΕ, για δε το δεύτερο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Δεδομένου ότι και ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ) και ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) προέβαλλαν αντίστοιχα επιχειρήματα, κατά της συνταγματικότητας του σχεδίου νόμου, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα να μην επιχειρούν κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς και να μείνουν στην ουσία του ζητήματος, αναλογιζόμενοι ότι ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή.

«Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη και, σε αυτή τη φάση και ο ΛΑΟΣ, προτείνουν το αδιέξοδο και δεν πρέπει απλώς να απορριφθεί η πρόταση για αντισυνταγματικότητα, αλλά πρέπει να απορριφθεί η ανεύθυνη και αντιλαϊκή πολιτική που προτείνουν στον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχέδιου και στα σημαντικότερα άρθρα του.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: