Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Οι «κηπουροί» του Γιώργου τρέμουν το… κλάδεμα









Οι «κηπουροί» του Γιώργου τρέμουν το… κλάδεμα
Κάθε παραίτηση αρχηγού, έχει και τις παράπλευρες απώλειές της. Συνήθως την πληρώνουν παρακαθήμενοι και παρακοιμώμενοι- ετερόφωτοι. Ο αρχηγός, τις περισσότερες φορές, θεωρείται από τον διάδοχο (του) πρόσωπο ιερό- σαν αγελάδα στην Ινδία ένα πράμα. Έτσι συμβαίνει και την περίπτωση του Γ. Παπανδρέου.

Η είδηση ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ- λογικό είναι, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους «κηπουρούς» του Γιώργου. Δεν θα μπορέσουν βλέπετε να αλιεύσουν ψήφους ως άνθρωποι του προέδρου. Ούτε της στήριξης των ΜΜΕ θα απολαμβάνουν, αφού θα απολέσουν το προνόμιο να έχουν διαθέσιμο το αυτί του αρχηγού. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χωρίς σοβαρή εμπειρία διοίκησης, ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε (τρομάρα μας) τους όρους του Μνημονίου, λέγεται ότι έχει ζητήσει από τον Γ. Παπανδρέου να του διασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η εκλογή του με σταυρό, σε οποιαδήποτε περιφέρεια, θεωρείται κάτι παραπάνω από… χλωμή. Θα συνεχίσει ο Γιώργος να τον προστατεύει σκεπτόμενος ότι υπήρξαν συνυπεύθυνοι για την οικονομία; Και αν ναι, θα συναινέσει ο νέος αρχηγός; Ίδωμεν. Ο Δημήτρης Δρούτσας, προς το παρόν απολαμβάνει την σιγουριά της ευρωβουλής. Φαίνεται όμως ότι ήδη λαμβάνει τα μέτρα του, καθώς έχει μεταστεγαστεί στο Βερολίνο, όπου εργάζεται πλέον και η σύζυγός του Φαίη Καραβίτη ως ανταποκρίτρια του ΑΠΕ. Δεν μπορούμε φυσικά να φανταστούμε τι μπορεί να κάνει σαν… γκασταρμπάιτερ από το 2014 και μετά, γιατί την ευρωβουλή μόνον ως επισκέπτης στις Βρυξέλλες θα την ξαναδεί.

Ο Παύλος Γερουλάνος, φαίνεται αποφασισμένος να υποβληθεί στη βάσανο των εκλογών και να διεκδικήσει ψήφο. Μάλλον στην Α’ Αθηνών, περιφέρεια που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του. Με δεδομένο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα (το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο Γιώργος στην ΚΟ) το εγχείρημά του θεωρείται απονενοημένο. Έχει όμως πίσω του την οικογενειακή «θαλπωρή» και κάποιες επιχειρήσεις. Ο Δημήτρης Δόλλης, δεν ήταν ποτέ στο πολιτικό προσκήνιο- για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, συνήθως ακολουθούσε τον Γιώργο.

Αυτό αναμένεται να πράξει και τώρα. Ιδιαιτέρως αν ο κ. Παπανδρέου επανεκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι περιπλανήσεις στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή εικάζεται ότι θα είναι στο κάδρο των ενδιαφερόντων του. Ο Σπύρος Κουβέλης, ενδεχομένως να πολιτευτεί για δεύτερη φορά. Για την τιμή των όπλων περισσότερο. Μετά… πράσινη ανάπτυξη, που όπως είπε και ο Γιώργος δεν είναι… πράσινα άλογα. Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία διαβιεί στο Παρίσι, με πλουσιοπάροχες αμοιβές, σοφέρ και λιμουζίνα, ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ. Η πράσινη Τίνα, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα των ευεργετημάτων των γυμναστηρίων. Εκτός από κοιλιακούς, μεταξύ διαδρόμου και μπάρας, μπορεί να γνωριστείς και με κανένα… μελλοντικό πρωθυπουργό και να κάνεις την τύχη σου.

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: