Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η μείωση των συντάξεων δεν μπορούσε να αποφευχθεί, είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό

«Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου»


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με την φράση «η μείωση των συντάξεων δεν μπορούσε να αποφευχθεί» ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς, κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εγκρίνουν το μέτρο που -μαζί με άλλα- κλείνει την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρ, προϋπόθεση που έχει θέσει η τρόικα για την ολοκλήρωση του PSI και τη σύναψη του νέου δανειακού προγράμματος.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η επίπτωση από τη μείωση είναι ηπιότερη από ό,τι έχει εμφανιστεί και έφερε ως παράδειγμα κάποιον που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ. «Η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσόν πάνω από τα 1.300 ευρώ, μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.

Τρία είναι τα θέματα, για τα οποία συνεδρίασε για περίπου πέντε ώρες το Υπουργικό Συμβούλιο: οι περικοπές σε όλες τις κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ, η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και το πρόγραμμα «Ήλιος».

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να έχουν πάγιο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή να επηρεάζουν με μόνιμο τρόπο τις δαπάνες.

«Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου»

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στο θέμα του επιτρόπου τονίζοντας ότι «αυτό δεν συζητείται». «Προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για την υλοποίηση του νέου προγράμματος και εν όψει της σύναψης της δανειακής σύμβασης, είπε ότι τα όρια είναι πολύ πιεστικά και όλα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: