Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εντός ευρώ «βλέπει» την Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole

Ζημιές, πάντως, για την τράπεζα

Διευρύνθηκαν οι ζημιές για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2011
Διευρύνθηκαν οι ζημιές για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Παρίσι, Γαλλία
Η Credit Agricole δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, Ζαν- Πολ Σιφλέ, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου του 2011.

Η Credit Agricole, που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου ζημιά, ύψους 3,07 δισ. ευρώ, για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Συνολικά οι ζημιές για το 2011 έφτασαν τα 2,378 δισ. ευρώ από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων -με το ποσοστό να φθάνει το 74%- και τη συμμετοχή της στην Εμπορική Τράπεζα.

Προβλέψεις για τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ανακοίνωσαν επίσης η γερμανική τράπεζα Commerzbank και ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2011.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κατέγραψε ζημιές ύψους 700 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα και ανακοίνωσε αύξηση του κεφαλαίου της κατά 10% για να προσαρμοστεί στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.

Η Allianz ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 492 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: