Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Απολύσεις και λουκέτα αμέσως μετά τις εκλογές...



Ούτε φίδι στον κόρφο για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι απαιτήσεις της τρόικας των πιστωτών της χώρας είναι πλέον κάτι παραπάνω από υψηλές και ταυτόχρονα κάτι παραπάνω από ... πιεστικές. Μόνο η προειδοποίηση που έστειλε μέσω συνεντεύξεων που έδωσε το προηγούμενο 24ωρο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα κ. Πολ Τόμσεν, αρκεί για να προκαλέσουν …τρόμο.

Για παράδειγμα, η απαίτηση για απολύσεις στο δημόσιο, αμέσως μετά τις εκλογές, βρίσκεται, σαφώς, στην κορυφή της σχετικής πυραμίδας. Ο κ. Τόμσεν, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από κατηγορηματικός: η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει το κράτος, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει: α) να πουλήσει οργανισμούς και εταιρίες, όπου το δημόσιο εξακολουθεί να έχει πλειοψηφικό ποσοστό και β) να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο, τηρώντας παράλληλα απαρέγκλιτα το συσχετισμό 1 πρόσληψη για κάθε 5 απομακρύνσεις, που έχει συμφωνηθεί.

Αυτή είναι μια από τις βασικές υποχρεώσεις του νέου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος δεν θα μπορεί και να διαπραγματευτεί οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο και φέρουν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών των μεγάλων κομμάτων. Ίσως γι αυτό στην έκθεση του ΔΝΤ προβλέπεται ότι η Ελλάδα οδεύει εκ νέου σε μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις επόμενες εκλογές…
voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: