Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Στον Καμμένο το «κλειδί» του σχηματισμού κυβέρνησης



Στον Καμμένο το «κλειδί» του σχηματισμού κυβέρνησης
Στη διερεύνηση των διαθέσεων του Π. Καμμένου με την κοινοβουλευτική δύναμη των 33 βουλευτών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δείχνει να στρέφεται πλέον μεταξύ άλλων η προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δηοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σημείωσε ότι οι τρεις αρχηγοί –Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης- ενημερώθηκαν από τον κ. Παπούλια για πρόταση Καμμένου σύμφωνα με την οποία, εφ’ όσον αποδειχθεί η εθνική ανάγκη για τη χώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση ή έστω η υποστηρικτική κοινοβουλευτική ψήφος.

Επ’ αυτού, έχει προγραμματιστεί για αύριο στη μία συνάντηση Παπούλια- Καμμένου, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής ή στήριξης μιας κυβερνητικής προσπάθειας. Από τους συνεργάτες του προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» παντως υπογραμμίζεται εκ νέου η ανάγη να γνωστοποιηθούν στον κ. Καμμένο τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θέμα μάλιστα στο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς και στη δήλωσή του.
Αναφορικά πάντως με το σενάριο που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα περί πιθανής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ψήφο ανοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς έκλεσει το θέμα λέγοντας ότι αποκλείεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πάντως ότι για την ώρα επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντιστοίχηση της ψήφου με την κομματική συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: