Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση με κορμό την «υπεύθυνη κεντροαριστερά» ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Αναγκαία η προοδευτική συνεργασία»


«Αποτρέψαμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ» λέει ο Ευ.Βενιζέλος
«Αποτρέψαμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ» λέει ο Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε προεκλογική του ομιλία στη Νέα Ιωνία το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας πως η συνεργασία είναι απαραίτητη «αλλά πρέπει να είναι προοδευτική».

«Με τη δύναμη της αλήθειας λέμε ότι η χώρα δεν κυβερνιέται δίχως κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Σε υπουργικές καρέκλες δεν θα είναι τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά το θέμα της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «οι όροι δανεισμού του Δημοσίου που έχουμε πετύχει είναι οι ευνοϊκότεροι που υπάρχουν στην Ευρώπη», σημειώνοντας επίσης πως με την στήριξη του τραπεζικού συστήματος «προχωράμε στην προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών». Οι «θετικές όψεις της δανειακής σύμβασης θα μας δώσουν τους μοχλούς της ανάπτυξης», υποστήριξε.

Παράλληλα, σημείωσε την εκτίμησή του πως «η γραμμή της αναθεώρησης της σύμβασης συσπειρώνει τους ευρωπαίους σοσιαλιστές». «Έχουμε συμμάχους στη διεθνή κοινή γνώμη [...] τώρα λέμε αυτά που λέγαμε επί μήνες με τη τρόικα και δεν μπορούσαμε να τα περάσουμε έχοντας απέναντί μας τους ομογάλακτους αδελφούς της ΝΔ» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε κάθε περίπτωση πως «η μονομερής καταγγελία της σύμβασης είναι παιχνίδι με τη φωτιά», αναρωτώμενος: «Ποιος τολμά να πει στον Έλληνα πως θα μπλοκαριστούν τα κοινοτικά κονδύλια, όπως έγινε στην Ουγγαρία;».

Η έκθεση της ΕΤΕ για έξοδο από το ευρώ

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη μελέτη που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Εθνική Τράπεζα, στην οποία παρουσίασε τις εκτιμήσεις για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ.

«Αν κάτι προσφέραμε στη χώρα, παρά την οργή και την αγανάκτηση, την ανεργία και την ύφεση που ξεκίνησε το 2007 και όχι το 2010, είναι ότι αποτρέψαμε αυτήν την εικόνα και δεν βιώνει η χώρα αυτή την κόλαση» είπε ο Ευ.Βενιζέλος, «διαβάζοντας αντίστροφα» όπως είπε την έκθεση.

Η ΕΤΕ, ανέφερε, παρουσίαζει την «κατάσταση που θα υπάρξει αν η χώρα φύγει από το ευρώ και γυρίσει όχι στην "αγαπημένη" μας δραχμή, αλλά σε μια πληθωριστική δραχμή της ανεργίας και της ύφεσης». «Είναι μια ζοφερή κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ζήσει και πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει επιλογές που θα αποτρέψουν να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση» συμπλήρωσε.
Σχετικά με τις αναφορές ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η έκθεση προκάλεσε την αντίδραση «κάποιου κόμματος» και διερωτήθηκε «γιατί». «Έχει κανείς τη μύγα για να μυγιαστεί;» είπε, σχολιάζοντας: «Αφού όλοι είμαστε υπέρ της Ευρώπης».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: