Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Γολγοθάς» το Eurogroup της Δευτέρας για το νέο οικονομικό επιτελείο

Παρέλαβε ο Γ.Στουρνάρας το ΥΠΟΙΚ


«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» είπε η Τρόικα στον νέο υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα
«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» είπε η Τρόικα στον νέο υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα δύσκολα για τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αρχίζουν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ενώ οι έως τώρα επαφές της τρόικας στην Αθήνα εξαντλήθηκαν κυρίως στην ενημέρωσή της για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τους δημοσιογράφους μετά την παραλαβή του υπουργείου που ακολούθησε την ορκωμοσία του.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ακολούθησε η πρώτη συνάντηση του με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), οι οποίοι έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα.

«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» είπε η Τρόικα στον νέο υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στη συνάντηση που είχαν το πρωί. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός, λέγοντας ότι τα στελέχη της Τρόικας του ανέφεραν χαριτολογώντας και ότι ο ίδιος τους απάντησε «το γνωρίζω».

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η επίσκεψη της τρόικας που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Είμαι όμως αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει το υπουργείο σε έναν παλιό του φίλο και συγκάτοικο πριν από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Ξέρετε πόσα έχουμε περάσει τα τελευταία 3 χρόνια. Εύχομαι τα επόμενα να είναι καλύτερα και επί των ημερών του κ. Στουρνάρα η χώρα να βγει από την κρίση», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: