Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά Σχέδιο για ενδιάμεσο δάνειο μέχρι την εκταμίευση

Το ενδεχόμενο ενός δανείου πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε να τονωθεί η πραγματική οικονομία. Κάτι τέτοιο θεωρείται εφικτό μόνο σε περίπτωση έγκαιρης συμφωνίας στις συζητήσεις με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. που αφορούν τις περικοπές των δαπανών.
Η διευκόλυνση σε περίπτωση ενδιάμεσου δανείου θα δώσει την δυνατότητα στην  ελληνική οικονομία να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Το σχέδιο του ενδιάμεσου δανείου θα βρίσκεται στις αποσκευές του υπουργού Οικονομικών στην συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του που θα έχει την Τρίτη στο Βερολίνο. Το ραντεβού κλείστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ στο οποίο τον συνόδευε ο Γιάννης Στουρνάρας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνάντηση ενόψει των μέτρων αλλά και του ελληνικού αιτήματος για την επιμήκυνση.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα. Δεν αποκλείεται συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: