Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΦΣ


Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από την 1 Σεπτεμβρίου


Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από την 1 Σεπτεμβρίου
Προς νέες κινητοποιήσεις φαίνεται πως οδεύουν οι φαρμακοποιοί, αφού το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εισηγήθηκε την αναστολή της πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Αυγούστου, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΔΣ του ΠΦΣ. Ο ΠΦΣ σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για «δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία» και για κατάσταση που δεν επιτρέπει αισιοδοξία. 

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ» αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου.

«Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών. Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου. Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες» τονίζει ο ΠΦΣ.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους συλλόγους της χώρας να συγκαλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά, ενώ θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, όπως και με τα πολιτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: