Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 25% ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ


«Ανταρσία» των δικαστικών - Σταματούν να εργάζονται από το σπίτι


«Ανταρσία» των δικαστικών - Σταματούν να εργάζονται από το σπίτι
eurokinissi
Για περικοπές που μεσοσταθμικά θα φθάνουν στο 23 με 25% στις ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τα επιδόματα, ενημερώθηκαν σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται σε «ηχηρή» απάντησηπρος τις κυβερνητικές προθέσεις.Αναπόφευκτη η μείωση αποδοχών

Η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των δικαστικών λειτουργών με τον κ. Στουρνάρα κατάληξε σε αδιέξοδο, αφού οι μεν δικαστικοί υποστήριξαν ότι ήδη έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, οπότε δεν αντέχουν επιπλέον περικοπές, ο δε υπουργός  τόνισε ότι η τεχνοκρατική θέση των αρμόδιων φορέων είναι αυτή και δεν αλλάζει. Αλλαγή δεν θα υπάρξει εκτός κι αν αποφασίσουν ανάλογα οι πολιτικοί αρχηγοί.
Δεδομένου ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δικαστικών, οι νέες μισθολογικές μειώσειςθα κυμαίνονται σε ποσοστό 23%- 25% στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα), όπως υπογραμμίζεται από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους., δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην των κινητοποιήσεων.

Σταματά η κατ' οίκον εργασία

Αύριο και μεθαύριο αναμένεται να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστικών λειτουργών και μεταξύ των μορφών που εξετάζονται, είναι και η επιστροφή των δικογραφιών στα δικαστήρια.
Με άλλα λόγια, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν την κατ' οίκον εργασία, κάτι που αφενός θα προκαλούσε τεράστιες πρόσθετες χρονικές καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, αφετέρου θα υποχρέωνε το αρμόδιο υπουργείο να εξοπλίσει, με δαπανηρό τρόπο, τα δικαστικά μέγαρα με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (υπολογιστές, αναλώσιμα), ώστε δικαστικοί και εισαγγελείς να εργάζονται από εκεί εντός του ωραρίου λειτουργίας τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης, «δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες ενώσεις στην Ελλάδα».

Έκτακτες διεργασίες 

Πιο συγκεκριμένα, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί για την Παρασκευή στις 15:00 ηπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου. 

Εν τω μεταξύ, στις 11 το πρωί της Παρασκευής, οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αναμένοντας παράλληλα απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η υλοποίηση, εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών, πενθήμερης προειδοποιητικής απεργίας, παρά τη σαφή στέρηση αυτής της δυνατότητας από το Σύνταγμα. Βέβαια, οι δικαστές θεωρούν ότι η επικείμενη νέα μείωση των αποδοχών τους, συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γ. Φαλτσέτος, θα συγκαλέσει γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να καθοριστεί η στάση και των διοικητικών δικαστών. 

 Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: