Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «ίδιο πνεύμα» οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ με τη θέση του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο Ευ.Βενιζέλος

Ενημέρωση των βουλευτών


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και για τη συνάντηση που είχε με την τρόικα, ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών της παράταξης που συγκάλεσε λίγο πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης ο κ. Βενιζέλος εξήγησε στους βουλευτές πώς μπαίνουν οι τράπεζες κάτω από το στρατηγικό έλεγχο του κράτους, σημειώνοντας ότι «η στάση μας απέναντι στις τράπεζες πρέπει να είναι και ελεγκτική και αναπτυξιακή, να γίνουν δηλαδή μοχλός ανάπτυξης για να περάσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με την τρόικα και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προέβη σε δύο εκτιμήσεις: Αφενός, ότι πολύ δύσκολα θα δεχτεί η τρόικα να συμπεριλάβει περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες και, αφετέρου, ότι η ρήτρα ισοδυνάμων που προτείνει η ΔΗΜΑΡ και η κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα.

Να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα συντονίζουν συχνά τον βηματισμό τους τόσο με τις συναντήσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη όσο και με την πρόσφατη συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την παράταση ως απαραίτητο όρο για τη βιωσιμότητα της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: