Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» - Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ


Reuters: «Στα μαχαίρια» ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα


http://newpost.gr/post/156536/Reuters-sta-maxairia-dnt-eyropaiki-enosi-gia-tin-ellada/ 
«Σύγκρουση γιγάντων» λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το  «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με την ελληνική κρίση και την προοπτική επίλυσής της.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή της έντασης είναι η πρόθεση - απαίτηση του ΔΝΤ να διαγραφεί, εκ μέρους του ευρωπαϊκού επίσημου τομέα, τμήμα του ελληνικού χρέους. 

Αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την τρόικα επιβεβαιώνουν, όπως καταγράφει το Reuters, ότι τον τελευταίο καιρό η ένταση ανάμεσά τους έχει αυξηθεί, δεδομένης της σκλήρυνσης της στάσης του ΔΝΤστο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. 

Αυτή τη στιγμή το Ταμείο πιέζει υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κρατούν στα χέρια τους ξένοι φορείς του επίσημου τομέα, ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες πριμοδοτούν την απόδοση επιπλέον χρόνου, ώστε η Αθήνα να επιτύχει τους στόχους της. 

«Το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ του ΔΝΤ και της Αθήνας, αλλά μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ», σημείωσε στο πρακτορείο έλληνας αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του. Αυτή η εκτίμηση, παρατηρεί το πρακτορείο, επιβεβαιώνεται από πηγές εξοικειωμένες με τις διαδικασίες σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον.

Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντσυναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο σήμερα. Δεν υπήρξαν δηλώσεις και τηρήθηκε... σιωπή μετά την συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: