Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ανασχηματισμός με αλλαγή πολιτικής



anasximatismos-me-allagi-politikis- 
Η βασική προϋπόθεση προκειμένου ο κ. Σαμαράς να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, είναι η εκταμίευση της δόσης ή του μεγαλύτερου μέρους της.  

Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και οι δυο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται να επιθυμούν ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση με ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής. 

Όπως αναφέρουν πολιτικοί παράγοντες, αυτό που θα επιχειρηθεί από τον κ. Σαμαρά είναι η αλλαγή γραμμής πλεύσης και επικέντρωση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος στο πεδίο της ανάπτυξης.
 

Κατά συνέπεια θα αναζητηθούν πρόσωπα ικανά να μετατρέψουν την εσωστρεφή διάθεση της κοινωνίας σε παραγωγικό και δημιουργικό ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου. 

Ο πρωθυπουργός ωστόσο γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με μαγικές συνταγές αλλά με συνεχή προσπάθεια. Οι δομικές αλλαγές που φιλοδοξεί να επιφέρει ο κ. Σαμαράς θα εστιάζουν κυρίως σε αυτή την λογική.
 

Στο μεταξύ θεωρείται βέβαιο ότι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν πρόκειται να μετακινηθούν ενώ κάποιοι άλλοι θα αλλάξουν τομέας δράσης. 

Οι κ.κ Αβραμόπουλος, Χατζηδάκης, Αρβανιτόπουλος και Σταμάτης θεωρούνται σταθεροί πυλώνες  στους οποίους και θα δομηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να αποσύρει όλους όσους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μετέχουν στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα αφού θεωρείται βέβαιο οτι εξέθεσαν τόσο τον κ. Βενιζέλο που τους επέλεξε όσο και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!
 

Άρτεμις Παραδείσου
 
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: