Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινώσεις της Αστυνομίας Tρεις συλλήψεις για τον προπηλακισμό του Γερμανού πρόξενου


Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας
Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας  

Θεσσαλονίκη
Τρία άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη σχετικά με το περιστατικό προπηλακισμού του Γερμανού πρόξενου, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για δύο δημοτικούς υπαλλήλους και ένα ακόμα άτομο, το οποίο βρισκόταν σε μπλοκ διαδηλωτών και -σύμφωνα με την αστυνομία- κινήθηκε απειλητικά κατά του προξένου.

Την Πέμπτη εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στιςδηλώσεις Φούχτελ, εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν από περίπτερο σε περίπτερο προκειμένου να βρουν το κτίριο 8 στο οποίο λαμβάνει χώρα η συνέλευση.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Συμπλοκές σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που επισήμανε ότι «η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης» και δευκρίνισε ωστόσο ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: