Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακό 24ωρο Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας και του νέου φορολογικού


Από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
Από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας με βασικά αιτήματα να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστοί από τις 11:00.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Οι διαδηλωτές θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Λόγω της απεργίας παρέλυσε σήμερα, Τετάρτη, ο δημόσιος τομέας.

Τα μέσα μεταφοράς έκαναν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί, ενώ την για Πέμπτη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, βρίσκεται ο ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ το μετρό πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

Κανονικά λειτουργούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Προβλήματα δημιουγήθηκαν στις πτήσεις εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία της ΟΣΥΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: